Het schip

Geschiedenis De Vertrouwen

De Vertrouwen liep in 1904 van stapel op de werf van J.J Bos te Echtenerbrug. De werf van J.J Bos stond bekend om haar mooi gebouwde en snelle schepen.

Jarenlang vervoerde schipper Bos vracht door heel het land met deze bijzondere Friese tjalk die bekend stond om haar snelle tochten en goede zeil eigenschappen. Na het overlijden van de heer Bos heeft de weduwe Bos nog jaren aan boord gewoond en leidde ze een zwervend bestaan door noordelijk Nederland.

In 1990 is het schip gerestaureerd en geschikt gemaakt voor zeilvakanties zonder concessies te doen aan haar oorspronkelijke uiterlijk en met behoud van haar geweldige zeil capaciteiten.

De Vertrouwen is vanaf 2013 in ons bezit en we hebben de afgelopen jaren veel gerestaureerd en gemoderniseerd aan onze Tjalk.

De indeling

Technische gegevens

Afmetingen: 22.63 x 4.86
Diepgang: 1.25
Motor: Weichai 102 pk
Generator: 4 cilinder Mitsubishi 12 KVA watergekoeld
Zeiloppervlak: 250 m aan de wind.
Hydraulische grootschootlier, zwaardlieren en zeillier.

Uitrusting

De Vertrouwen heeft voor 2012 met 18 passagiers gevaren en vaart nu met maximaal 12 passagiers. Dit betekent voor u dat het schip ruim van opzet is en beschikt over comfortabele slaapplaatsen met voldoende opbergruimte. We hebben gekozen voor een interieur dat beschikt over voldoende licht, privacy en ruimte. Het leefruim / de salon is gezellig ingericht, biedt ruim voldoende comfortabele zitplaatsen en beschikt over een keuken waar het prettig werken is.

Alles op een rijtje:

  • Comfortabel en gezellig licht leefruim voor 12 personen
  • 6 hutten met wastafel (4 x 2 pers en 1 x 4 pers 1 x 1 pers )
  • CV door het hele schip
  • 2  ruime toiletten (elektrisch)
  • 1 ruime douche
  • Compleet uitgeruste keuken met 2 koelkasten, 8 pits gasstel en elektrische oven.
  • TV met Digitenne
  • Wasmachine en droger

Op verzoek kunnen wij voor de catering zorgen. Neem dan even contact met ons op om uw wensen kenbaar te maken zodat wij een passende offerte kunnen uitbrengen.