Weekend gezellig & actief meezeilen met de Pieperrace vanuit Volendam 3-5 april 2020

Ook dit jaar doen we met de Vertrouwen weer mee aan de gezellige zeilwedstrijd op 4 & 5 april voor de kust van het gastvrije Volendam.

Dit jaarlijks evenement is het begin van het vaarseizoen. De zeilende beroepsvaart, maar ook andere traditionele platbodems kunnen deelnemen. Een enorm zeilspektakel met rond de 60 traditionele zeilschepen!

Er wordt gevaren in verschillende klassen platbodems :Tjalken, Skûtsjes, Klippers en Visserijvaartuigen.

Deze wedstrijd voor traditionele zeilschepen houdt de herinnering in ere hoe de Volendammer Kwakken (grote botters die alleen in Volendam voorkwamen), gedurende de periode 1943-1945, werden gebruikt om aardappelen over te zeilen vanuit Friesland.

De piepers waren, onder andere, bestemd voor de Amsterdamse ziekenhuizen.

Zeilervaring is niet nodig, wel enthousiasme en gezelligheid!

Programma

  • Vrijdag 3 april: Om 20 uur ben je welkom aan boord in Volendam en maak je kennis met de rest van de crew.
  • Zaterdag 4 april: Na het ontbijt vertrekken we om een uur of 10 naar het wedstrijdveld, we zetten de zeilen, geven uitleg en oefenen voordat de wedstrijd begint. Om 12 uur klinkt het startschot voor de olympische baan die we gaan zeilen. We maken er een heerlijke wedstrijd-zeildag van. Uiterlijk 17 uur is de finish. s ‘Avonds is het een gezellige drukte in de haven en kroegen van Volendam of maken we er een gezellige avond aan boord van.
  • Zondag 5 april: We gaan rond 10 uur het water op en gaan weer een mooie wedstrijd zeilen. Uiterlijk 16 uur is de finish. Tussen 17 & 18 uur ontschepen en om 17.30 is de prijsuitreiking.

Prijs

De prijs is €170,- Dit is inclusief 2 x lunch, 2 x ontbijt, 1 x avondeten, fruit, koffie & thee met lekkers en wat hapjes bij de borrel.

Inclusief frisdrank, bier & wijn.

De prijs is inclusief dekbed, zeilpak en automatisch reddingsvest.

Aanmelden kan via de mail of bellen met Irma: 06-19003709