Het schip

Interieur

Exterieur

De Vertrouwen liep in 1904 van stapel op de werf van J.J Bos te Echtenerbrug. De werf van J.J Bos stond bekend om haar mooi gebouwde en snelle schepen.
Jarenlang vervoerde schipper Bos vracht door heel het land met deze bijzondere Friese tjalk die bekend stond om haar snelle tochten en goede zeil eigenschappen. Na het overlijden van de heer Bos heeft de weduwe Bos nog jaren aan boord gewoond en leidde ze een zwervend bestaan door noordelijk Nederland.
In 1990 is het schip gerestaureerd en geschikt gemaakt voor zeilvakanties zonder concessies te doen aan haar oorspronkelijke uiterlijk en met behoud van haar geweldige zeil capaciteiten.

De Vertrouwen vaart vanuit Enkhuizen. Andere afvaarthavens zijn in overleg mogelijk!

Technische gegevens
Afmetingen: 23.00 x 4.85
Diepgang: 1.25
Motor: DAF 615
Generator: 4 cilinder Mitsubishi 12 KVA watergekoeld
Zeiloppervlak: 235 m aan de wind

Uitrusting
De Vertrouwen heeft voor 2012 met 18 passagiers gevaren en vaart nu met maximaal 12 passagiers.
Dit betekent voor u dat het schip ruim van opzet is en beschikt over comfortabele slaapplaatsen met voldoende opbergruimte.
We hebben gekozen voor een interieur dat beschikt over voldoende licht,  privacy en ruimte. Het leefruim/ de salon is gezellig ingericht, biedt ruim voldoende comfortabele zitplaatsen en beschikt over een keuken waar het prettig werken is.

Comfortabel en gezellig licht leefruim voor 12 personen
6 hutten met wastafel (4 x 2 pers en 1 x 4 pers 1 x 1 pers/kleine twijfelaar )
CV door het hele schip
2  ruime toiletten (elektrisch)
1 ruime douche
Compleet uitgeruste keuken met 2 koelkasten, 8 pits gasstel en oven
TV met Digitenne
Wasmachine en droger

Op verzoek kunnen wij voor de catering zorgen, neem dan even contact met ons op om uw wensen kenbaar te maken zodat wij een passende offerte kunnen uitbrengen.